دفتر همآهنگکنندهی کمکهای انساندوستانهی سازمان ملل متحد (اوچا)، گفته که برای پاکسازی زمینهای آلوده به ماین در افغانستان، با کمبود بودجه و کاهش ماینروبان روبهرو است.
اوچا، امروز (سهشنبه، ۱۰ سرطان)، با نشر گزارشی هشدار داد که شمار ماینروبان در افغانستان در ۱۵ سال گذشته تا ۹۰ درصد کاهش یافته و در صورت تأمیننشدن بودجهی فوری، تلاشهای ماینروبی در یکی از آلودهترین کشورها شکست خواهد خورد.
دفتر همآهنگکنندهی کمکهای انساندوستانهی سازمان ملل متحد (اوچا)، افزوده که هر ماه به طور میانگین ۵۵ تن در افغانستان در اثر انفجار ماینها و مواد منفجره باقیمانده از جنگ کشته یا زخمی میشوند.
سلاموطندار را در تلگرام دنبال کنید
در بخشی از گزارش آمده که در ۲۰۱۱، حدود ۱۵ هزار ماینروب در افغانستان فعالیت میکردند؛ امروز این تعداد تنها هزار و ۵۰۰ تن است. از نزدیک به ۳۰۰ تیم ماینروبی، تنها ۱۷۶ تیم تا اپریل امسال فعال بوده است. «بدون کمک فوری، این رقم بیشتر کاهش خواهد یافت و جوامع آسیبپذیر بدون پشتیبانی باقی میمانند.»
تام فلیچر، معاون دبیرکل سازمان ملل در امور انساندوستانه، در جریان سفر اخیرش به افغانستان، از روند ماینروبی بازدید کرد و گفته: «ماینها سلاحهای وحشتناک جنگی اند که حتا پس از پایان جنگ، ردپایی خونین از خود باقی میگذارند. سالها بعد همچنان باعث مرگ و جراحت غیرنظامیان میشوند و مانع بازسازی زندگی مردم اند.»
فلیچر، هشدار داد که شمار ماینروبان در افغانستان طی ۱۵ سال گذشته تا ۹۰ درصد کاهش یافته و در صورت تأمین نشدن بودجه فوری، تلاشهای ماینروبی با شکست روبهرو خواهد شد.
سلاموطندار را در اکس دنبال کنید
بر اساس گزارش اوچا، دوسوم ولسوالیهای افغانستان به ماین و مواد انفجاری آلوده اند و بیش از ۳.۳ میلیون تن در فاصلهی یک کیلومتری منطقههای آلوده با ماین زندگی میکنند.
در گزارش آمده که تنها در شمالشرق افغانستان، ۵۶۰ منطقهی آلوده به ماینها در ۳۵ ولسوالی و ۱۹۸ جامعه شناسایی شده است که بیش از ۱۲۳ هزار تن را در معرض تهدید قرار داده است.
دفتر همآهنگکنندهی کمکهای انساندوستانهی سازمان ملل، نوشته که در سال گذشته ۶۱۸ غیرنظامی در اثر انفجار مواد منفجره کشته یا زخمی شدند که ۸۳ درصد آنها کودک بودند. بیش از نیمی از این رویدادها هنگام رخ داده که کودکان مصروف بازی یا جمعآوری ضایعات بودند.
اوچا، با تأکید بر نیاز فوری به کمکهای بینالمللی هشدار داده که بدون تأمین منابع مالی، شناسایی بخشهای آلوده متوقف شده و جان هزاران غیرنظامی، به ویژه کودکان، در خطر خواهد بود.